Особливості управління процесом формування сприятливого соціально-психологічного клімату в колективі сучасного підприємства - Ющишина, Лариса Олексіївна; Шматковська, Тетяна Олександрівна; Юхимчук, Анастасія Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У статті розглянуто ключові аспекти управління формуванням сприятливого соціально-психологічного клімату у колективі сучасного підприємства.Розглянуто ключові чинники, що впливають на формування позитивного робочого середовища. Досліджено різноманітні аспекти впливу організаційної культури на формування сприятливого робочого оточення. Висвітлено важливість ефективної комунікації між керівництвом та персоналом, а також між співробітниками, для створення довірливих стосунків та сприяння колективному успіху. Проаналізовано різні стилі лідерства та їх вплив на моральний дух та мотивацію персоналу. Доведено важливість ефективного вирішення конфліктів на робочому місці та розроблення стратегій спільного розв’язання проблем. Досліджено особливості застосування цих підходів у забезпеченні стійкого зростання та конкурентоспроможності підприємств у сучасному бізнес-середовищі.
Keywords: управління персоналом; психологія управління; задоволеність персоналу; соціально-психологічний клімат; продуктивність праці; трудовий колектив підприємства; зайнятість; трудовий потенціал; ринок праці; 331.108:316.6