Реалізація енергоощадного будівництва на регіональних ринках житлової нерухомості - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (Харківський національний університет будівництва та архітектури, 2017)
В даній статті досліджено особливості та окремі специфікації енергоощадного будівництва на регіональних ринках житлової нерухомості України, та фактори що на нього чинять вплив. Було досліджено наукові досягнення провідних вітчизняних та іноземних вчених, що займалися вивченням даної проблематики, а також висвітлено рівень її дослідження. Окреслено важливі проблеми процесу створення та розвитку ринку енергоощадної нерухомості в державі та досліджено її регіональні особливості. Керуючись значним досвідом Європейських країн проаналізовано сучасні особливості та закономірності розвитку енергоощадного житлового будівництва. Чітко визначено різні фінансові механізм забезпечення енергоощадного житлового будівництва, а також модернізації вже існуючого житлового фонду в країнах Європи. Визначено основні шляхи спрямування впливу державної політики України, які сприяли б впровадженню енергоощадним заходам та технологіям в процесі житлового будівництва.

In this article, the features and separate specifications of energy saving construction on the regional markets of residential real estate of Ukraine are investigated, and factors influencing it. The research achievements of the leading domestic and foreign scientists involved in the study of this problem were investigated, and the level of its research was highlighted. The important problems of the process of creation and development of the market of energy-saving real estate in the state are outlined and its regional features are investigated. Guided by the considerable experience of European countries, the modern features and regularities of development of energy saving housing construction are analyzed. The various financial mechanisms for providing energysaving housing construction, as well as the modernization of an existing housing stock in Europe are clearly identified. The main ways of directing the influence of the state policy of Ukraine, which would promote introduction of energy saving measures and technologies in the process of housing construction, are determined.
Realization of energy-saving construction on the regional markets of residential real estate
Keywords: енергоощадна нерухомість; енергоефективність; енергоощадність; програми енергоефективності; підвищення рівня енергоощадності в Україні; об'єми нерухомості; energy-efficient real estate; energy efficiency; energy saving; energy efficiency programs; increase of energy efficiency in Ukraine; real estate volumes