Калібрування кондуктометричного датчика - Гаєвський, Валерій (СНУ, 2014)
Розроблено спосіб калібрування кондуктометричних датчиків у водних розчинах вуглекислоти. Спосіб базується на теоретичних розрахунках карбонатної водної системи й одночасних кондуктометрично-потенціо¬метричних вимірюваннях. Результати метрологічних досліджень показали, що відносна похибка калібрування не перевищує  1 %.
Keywords: кондуктометрія; електропровідність; потенціометрія; карбонатна водна система; констан¬ти дисоціації.