Арт-терапевтична реабілітація та експериментально-психологічний театр - Вічалковська, Наталія Калинівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є арт-терапевтична реабілітація та експериментально-психологічний театр. Метою вивчення навчальної дисципліни є вивчення прикладних технік застосування арт-терапії; засвоєння студентами принципів надання психотерапевтичної допомоги, прийнятих у відповідному напрямі; набуття належної психотерапевтичної ерудиції; ознайомлення з терапевтичним потенціалом зображувального та театрального мистецтва. 3.КОМПЕТЕНЦІЇ: До кінця навчання студенти будуть компетентними у таких питаннях: • зміст і спрямованість основних завдань арт-терапевтичної реабілітації та експериментально-психологічного театру на сучасному етапі; • орієнтуватися в провідних проблемах психотерапії і способах їх тлумачення вітчизняними та зарубіжними вченими; • Застосування практичних аспектів арт-терапії, • диференціації діагностичних та корекційних можливостей терапії зображувальною та театральною діяльністю, • дослідженні перспектив та обмежень даного напряму. Згідно вимог освітньо-професійної програми студенти повинні: знати : • місце і роль арт-терапевтичної реабілітації та експериментально-психологічного театру в системі психологічної науки; • основні напрямки в зарубіжній та вітчизняній психотерапевтичній практиці; • механізми психологічної реабілітації методами арт-терпії. • особливості реабілітації та її механізми в різні вікові періоди; • особливості проведення та застосування вправ, ігор та завдань в психологічній реабілітації. вміти: • застосовувати здобуті знання для розв’язання практичних проблем особистості; • володіти конкретними методами, методиками та прийомами корекції; • використовувати конкретні методи, методики та прийоми корекції з діагностичною, терапевтичною та навчальною метою.
Keywords: арт-терапевтична реабілітація; експериментально-психологічний театр; психотерапевтична ерудиція; терапевтичний потенціал; зображувальне мистецтво