Енергоощадна економіка - Павлова, Олена Миколаївна; Павлов, Костянтин Володимирович (My University, 2023)
Методичні рекомендації до практичних занять та виконання самостійної роботи з освітнього компонента: «Енергоощадна економіка» для здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 051 Економіка освітньо-професійної програми Економіка довкілля і природних ресурсів, денної форми навчання містять основні вимоги до виконання практичних завдань та самостійної роботи. Рекомендовано здобувачам другого (магістерського) рівня вищої освіти денної форми навчання за спеціальністю 051 Економіка.
Навчальна дисципліна «Енергоощадна економіка» ґрунтується на поєднанні теоретичних знань i прикладних аспектів раціонального використання енергетичних ресурсів. Енергоощадна економіка це сукупність галузей господарства, що вивчають і використовують енергетичні ресурси з метою створення, трансформації, передавання і ефективного розподілу енергії. Якісний розподіл енергетичних ресурсів країни, їх раціональне використання, проблеми та труднощі які можуть виникати у даному секторі, усе це включає в себе даний курс. Освітній компонент «Енергоощадна економіка» за освітньо-професійною програмою Економіка довкілля і природних ресурсів, другого (магістерського) рівня вищої освіти відбувається на 2 курсі у 1 семестрі. Вона є важливою складовою навчальною процесу за програмою підготовки магістра.
Keywords: енергоощадна економіка; 330.342:574.4(072)