Риторика та еристика - Динько, Наталія Іванівна; Dynko, Nataliia I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Робоча програма вивчення вибіркової навчальної дисципліни «Риторика та еристика» складена відповідно до варіативних частини освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів напрямів підготовки: 6.030201 «Філософія». Предметом вивчення навчальної дисципліни є історія класичної риторики та еристики,основні форми і прийоми побудови промов , основні закони правильного мислення, прийоми і засоби аргументації та критики. Міждисциплінарні зв’язки: вибіркова навчальна дисципліна « Риторика та еристика» є складовою циклу професійної підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» спеціальності «Філософія», пов’язується з такими дисциплінами як «Історія античної філософії», «Логіка», «Філософія Стародавнього Сходу», «Історія та теорія діалектики» тощо. Даний курс призначений для студентів спеціальностей „Філософія” та „Релігієзнавство”.
Keywords: риторика; еристика; аргумент; суперечка; красномовство; ораторське мистецтво