Антропоніми як образний засіб мови художнього текту (за романом В. Лиса «Стара холєра»). - Нестерчук, Оксана Григорівна (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, 2023)
У статті здійснено спробу розкрити специфіку вживання імен та їхніх варіантів, а також творення прізвищ у романі В. Лиса «Стара холера». Виявлено, що найменування набули функційного переосмислення, допомогли виконати функцію творення художнього простору, розвитку сюжетної лінії.
Keywords: власні імена; варіанти; прізвищеві назви; мовний стиль; художній образ; 811.161.2'373.232