Інтерес до фізичного виховання в учнів середнього шкільного віку - Васкан, Іван; Цюпак, Юрій (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті розглядається питання сформованості інтересу до занять фізичними вправами в дітей середнього шкільного віку. Із метою визначення рівня інтересу дітей середнього шкільного віку до занять фізичними вправами нами проведено анкетування, за допомогою якого визначено рівень інтересу дітей середнього шкільного віку до уроку з фізичної культури. Установлено, що інтерес до занять фізичними вправами перебуває на високому рівні, хоча з віком простежується тенденція до зниження інтересу й особливо це проявляється в дівчат. Підвищення в підлітків інтересу до занять фізичними вправами може бути досягнуто за рахунок розвитку в них усвідомленого ставлення до рухових дій, збільшення освітньої цінності уроків, розвитку активності й самостійності під час виконання навчальних завдань, диференційованого підходу до учнів із різним ставленням до уроку, використання даних антропометричних вимірів для показу зрушень у їхньому фізичному розвитку. The problem of secondary school age children’s interest in physical exercise is discussed in the article. It was set in the questionnaire that the interest in physical exercise is at a high level, although getting older the interest is decreasing, especially, girls’. To enlarge the teenagers’ interest in physical exercises the teachers should develop their understanding of sports importance, increase student’s independent activities, and use personal approach to each student.
Middle school Age Children’s Interest in Physical Education
Keywords: фізичні вправи; виховання; інтерес; середній шкільний вік; physical exercises; education; interest; middle school age