Методологія міжнародних економічних досліджень - Бояр, Андрій Олексійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Вивчення дисципліни «Методологія міжнародних економічних досліджень» передбачає засвоєння студентами знань щодо організації наукових досліджень в Україні, структури, етапів і методів наукового дослідження, вимог до якості та оформлення різних видів науково-дослідних робіт. Після закінчення курсу студенти повинні розуміти місце науки та її прикладне значення в житті суспільства, роль інформаційно-промоційного супроводу в роботі науковця. Головним результатом вивчення дисципліни повинно стати уміння застосовувати набуті знання на практиці, зокрема послуговуватись засвоєними спеціальними та економіко-математичними методами дослідження при написанні своєї магістерської роботи, наукових статей, участі в науково-дослідних проектах. Студенти повинні об’єктивно оцінити особисті можливості і вподобання щодо професійної наукової діяльності за обраним фахом у майбутньому.
Keywords: методологія; наука; науковий метод; дослідження