Комбінаторика : базовий курс та прикладні аспекти в теорії ймовірностей і дискретній математиці - Хомяк, Марія Ярославівна; Микитюк, Інна Олексіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2026)
Методичні рекомендації містять комплекс теоретичних матеріалів та прикладних кейсів з модуля «Комбінаторика та дискретні структури» освітніх компонентів «Теорія ймовірностей» та «Дискретна математика». Матеріал структуровано за тематичними розділами, що охоплюють шлях від базових принципів лічби до складних рекурентних моделей. До кожного розділу наведено відповідні теоретичні обґрунтування та приклади їх практичного застосування в галузі інформаційних технологій. Видання призначене для здобувачів вищої освіти, що навчаються за спеціальністю А4 Середня освіта (Інформатика) першого (бакалаврського) рівня освіти
Keywords: 519.1/519.2(072)