Безпека кредитно-банківської системи України за умов воєнних викликів на прикладі АТ «МОНОБАНК» - Павлов, К.В.; Данилюк, Т.І.; Марчук, В.О.; Березюк, М.Р.; Пінчук, А.П. (Дніпровський державний аграрно-нкономічний університет, 2024)
У цьому дослідженні ми глибоко дослідили ключові аспекти безпеки кредитно-банківської системи України, зосередившись на важливому гравці в цій галузі -Монобанку. Ми проаналізували та показали комплексний набір заходів, які цей учасник кредитно-банківської сфери застосовує для забезпечення найвищого рівня захисту персональних та фінансових даних своїх клієнтів. Ми докладно розібрали технології шифрування, системи моніторингу транзакцій для відповіді на потенційні загрози та виклики. Крім того, ми надали огляд заходів, які спрямовані на попередження шахрайства. Ми розглянули інструменти, які Монобанк пропонує своїм користувачам для зберігання та накопичення своїх фінансових активів. Також ми висвітлили феномен швидкого зростання банківської ліквідності та заходи, які підвищують банківську довіру від клієнтів. Метою публікації є акцент на безпечних банківських послугах для стабільності фінансового відновлення. Кредитно-банківські установи є важливою складовою економіки країни. Однак в умовах війни банки стикаються з великою кількістю ризиків та проблем, наслідки яких можуть негативно вплинути на економіку всієї країни. Такі умови вимагають від ринкових акторів швидкої адаптації та реагування на нові реалії. Метою банків є забезпечення своєї неперервної діяльності, збереження довіри від своїх клієнтів, щоб не виникло хаосу та паніки. Також важливою частиною роботи є безпека їхніх клієнтів. У нашому дослідженні ми проаналізували діяльність Монобанку і довели, що банк є найкращим на ринку за використанням заходів безпеки. Ми детально дослідили, що банк пропонує встановлювати клієнтам індивідуальні заходи безпеки, щоб це було одночасно зручно та безпечно. Банк поступово додавав у свій додаток різні інструменти, які робили використання банківських карток вигідними, зокрема функцію кешбеку. Ми виявили, що начебто простий продукт, який пропонує mono, а саме «банка», під час війни, допоміг організовувати волонтерські збори, які дуже допомагають нашим військовим. Отже, «банк в телефоні» за короткий час дав зрозуміти людям, що банк це не зло, не сіра бюрократія, а хороший друг, який допоможе порадою, зібрав у одному додатку велику кількість функцій, які покликані полегшити життя і зробити його комфортнішим. Метою статті є дослідження безпеки кредитно-банківських установ в Україні в умовах війни, а також рішень, які пропонують банківські установи для зберігання коштів своїх клієнтів.
Keywords: банк; кредит; необанк; безпека; функція; ліквідність; 336.77