Розробка Android-додатку для генерації математичних прикладів на мові програмування Kotlin - Литвинчук, Ярослав Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Робота присвячена дослідженню сучасних технологій розробки Android-додатків та практичній реалізації мобільного додатку "MathGen". У роботі проаналізовано особливості використання мови програмування Kotlin, бібліотек Jetpack Compose для створення інтерфейсу користувача, Coroutines для управління асинхронними операціями, View Binding для ефективної взаємодії з елементами інтерфейсу, а також RecyclerView і адаптерів для відображення та обробки динамічних списків. Також розглянуто принципи використання Material Design 3 для дизайну інтерфейсів, системи автоматизації збірки Gradle, Android SDK як основного інструменту розробки та популярних бібліотек GitHub для інтеграції сторонніх рішень. Розроблений додаток "MathGen" є мобільним рішенням для генерації математичних завдань, яке включає постановку задачі, визначення функціональних вимог, вибір моделі розробки та обґрунтування інструментів. Реалізовано ключові функції: генерація рівнянь 10 видів; вибір користувачем виду рівняння, рівня складності, кількості завдань та кількості варіантів; можливість вибору відразу кількох видів рівнянь для генерації; інтерактивний інтерфейс, сприятливий для використання як учителями, так і учнями; можливість експорту генерованих прикладів у форматі PDF. Результатом роботи є повнофункціональний додаток, що відповідає сучасним вимогам до розробки мобільних застосунків.
Keywords: Android; Kotlin; etpack Compose; MathGen; обільний додаток; Gradle; Material Design; розробка; тестування