Зарубіжна практика застосування фінансових технологій в автострахуванні - Романюк, Аліна Миколаївна; Борисюк, Олена Володимирівна (Полтавський університет економіки і торгівлі, 2024)
Перетворення страхових бізнес-процесів обумовлено загальною спрямованістю цифровізації всього економічного простору, у тому числі страхового бізнесу як його елемента. В країнах ЄС активно використовують мобільні технології в автострахуванні. Під мобільними технологіями розуміють усі різноманітні переносні пристрої, які можуть забезпечити миттє -вий доступ до інформації та є частиною телекомунікацій (смарт -фони, ноутбуки, планшетні комп’ютери, електронні книги). У свою чергу телекомунікації спільно з автомобільними техноло -гіями охоплюються міждисциплінарною областю - телематикою. Страхування з використанням телематики, або Usage -Based Insurance (UBI) включає кілька різновидів розрахунку страхового тарифу: Pay-as-you-drive і Pay-as-you-use.
Keywords: автотранспортне страхування; телематичні сервіси-провайдери