Теоретико-методологічні аспекти формування індивідуальної відповідальності слухачів у системі професійного навчання державних службовців - Ємельянова, Юлія Павлівна; Yemelianova, Yuliia P. (Волинський обласний центр перепідготовки кадрів державного управління і місцевого самоврядування, 2014)
У суспільствознавстві формується ідея та парадигма інформаційної цивілізації, що тягне за собою зміни парадигми соціального управління. Філософське та соціологічне осмислення сутності соціального управління в цих умовах передбачає визначення не тільки його об’єктивних детермінант, що відбивають логіку існування техногенної цивілізації, а й постійного аналізування його антропологічних засад.
Keywords: особа; особистість; відповідальність; чинники динаміки соціокультурної системи