Психологія управління персоналом та кадрового менеджменту - Лазорко, Ольга Валеріївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Курс спрямовано на формування цілісного уявлення про управління людськими ресурсами в сучасних організаціях; ознайомлення з передовими технологіями та методами менеджменту персоналу; мета - дати студентам уявлення про персонал як основний ресурс підвищення ефективності виробництва; закласти основи знань теоретико-методологічних аспектів та навичок практичного застосування прийомів і методів формування кадрової стратегії, планування, розвитку оцінювання та мотивації і стимулювання персоналу, психологічних особливостей регулювання трудової діяльності та управління робочим часом працівників. Предметом вивчення дисципліни «Психологія управління персоналом та кадрового менеджменту» є закономірності формування, функціонування та розвитку системи управління організацією, особливості та методи організації роботи персоналу, механізми та інструменти реалізації основних функцій і задач кадрового менеджменту; особливості та загальні закономірності формування, функціонування та розвитку персоналу організації.
Keywords: управління персоналом; трансформаційне лідерство; рекрутинг; мотивація; управління стосунками