Книгознавство та історія книги - Бондаренко, Геннадій Васильович; Bondarenko, Hennadii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є система закономірностей і особливостей вивчення історії книги та розвитку книгознавчої науки. Її метою є ознайомлення студентів з книжковою справою в Україні та світі. Програма навчальної дисципліни складається з змістових модулів: 1. книгознавство як наукова дисципліна. 2. історія книги: виникнення, розвиток, використання. Основними завданнями курсу “Книгознавство та історія книги” є : освоїти історію рукописної і друкованої книги та використовувати у наукових дослідженнях. Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні знати : теоретичні засади та практичні сторони виникнення, становлення і використання книги як важливого джерела інформації. Вміти самостійно працювати з книгами і обирати необхідні методики і технології наукових досліджень відповідно до фаху та використовувати у власних наукових теоретичних і практичних розвідках
Keywords: книгознавство; історія книги; папір; філіграні; бібліотекознавство; бібліографія