Analiza porównawcza bezrobocia w Polsce za lata 2010–2012 - Вавринюк, А. А.; Wawryniuk, A. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Główny Urząd Statystyczny podał do publicznej wiadomości stopy bezrobocia w Polsce, w rozbiciu na regiony, województwa i powiaty. Na ich podstawie oraz w oparciu o dane z lat 2011 i 2010 dokonano analizy stóp bezrobocia oraz ich tendencji. Analiza pozwoliła na stwierdzenie znacznego spadku bezrobocia występującego w 2004 r., w porównaniu z początkiem 2012 r. Ważnym, ukazanym w tekście problemem jest bezrobocie występujące w poszczególnych powiatach danego województwa. Dla ukazania amplitudy tego zjawiska, podano najniższy i najwyższy wskaźnik występujących w tych jednostkach administracyjnych.Центральний статистичний офіс оприлюднив рівень безробіття в Польщі в розрізі регіонів, воєводств і повітів. На цій основі й за даними 2011 і 2010 рр. проаналізовано рівень безробіття та його тенденції. Цке дало підставу стверджувати про значне зниження рівня безробіття, що спотерігалося у 2004 р., порівняно з початком 2012 р. Важливою проблемою є безробіття, наявне в окремих повітах воєводств. Щоб показати амплітуду цього явища, подано найнижчий і найвижчий показники безробіття в адміністративних одиницях.Central Statistical Office informed on the unemployment rate in Poland with the regional, districts and voivodeship division. Based on the results and data from 2011 and 2012 the analysis of unemployment rates and their tendencies was prepared. The results proved that the significant decrease of unemployment rate was noticed comparing the period from 2004 and the beginning of 2012. One of the important problem that was raised in the paper is the unemployment – which occurs in some districts of a given voivodeship. So as to present an amplitude of the phenomenon the highest and lowest indicator found in these administration units was provided.
Порівняльний аналіз безробіття в Польщі у 2010–2012 рр.
Comparative Analysis of Unemployment in Poland 2010–2102
Keywords: bezrobocie; stopa bezrobocia; spadek bezrobocia; powiat; województwo; region; Główny Urząd Statystyczny; analiza porównawcza; безробіття; рівень безробіття; спад безробіття; повіт; воєводсство; регіон; Центральний статистичний офіс; порівняльний аналіз; unemployment; unemployment rate; the decrease of unemployment; district; voivodeship; region; Central Statistical Office; comparative analysis