Історія культури країн основної мови: програма нормативної навчальної дисципліни - Кінах, Ліліана Стефанівна; Kinakh, Liliana S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Предметом вивчення навчального курсу є культурна спадщина і актуальна картина суспільно-культурного життя Федеративної Республіки Німеччина та інших німецькомовних країн. Метою навчального курсу є надання студентам ґрунтовних знань про основні періоди розвитку німецької культури на тлі значущих історичних, суспільно-політичних та соціальних подій. Основні завдання навчального курсу: ознайомити студентів з основними епохами культурного розвитку Західної Європи в цілому та Німеччини зокрема; прослідкувати особливості розвитку німецької державності у різні історичні епохи; відзначити особливо значимі німецькі королівські династії, обґрунтувати їх роль у формуванні німецького рейху; з’ясувати вплив філософії та релігії на культурний розвиток Німеччини в окремі історичні епохи; прослідкувати особливості розвитку німецької літератури, архітектури, музики, живопису в окремі історичні епохи; представити студентам актуальну картину культурного розмаїття сучасної Німеччини та інших німецькомовних країн (література, образотворче мистецтво, архітектура, дизайн, музеї, театр, музика, кіно).
Програма підготовки магістра спеціальності 035 «Філологія» освітньої програми «Мова і література (німецька). Переклад»
Keywords: історія культури німецькомовних країн