Сучасне (постмодерне) мистецтво як сфера відчуження - Галущак, Мар’яна; Halushchak, Marjyan (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
Розглянуто проблему відчуженості сучасного постмодерного мистецтва, яке більше не є проявом метафізичності і глибини людського духу, а перетворилося на інструмент, засіб впливу та маніпуляції зі сторони владних структур на свідомість людських мас.
Contemporary (Postmodern) Art as an Area of Alienation
Keywords: мистецтво; art; відчуження; alienation; постмодерн; postmodern; естетична свідомість; aesthetic consciousness