Етнічні виміри поетичного календаря Б. І. Антонича - Данилюк-Терещук, Тетяна Ярославівна; Danyliuk-Tereshchuk, Tetiana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті поезія Б. І. Антонича розглядається з точки зору реалізації в ній основних складників народного календаря. Співставлення провідних мотивів і образів збірок «Три перстені», «Зелена Євангелія», «Книга Лева» зі святковим календарним циклом і його обрядовим супроводженням виявляє специфіку авторської інтерпретації фольклорного матеріалу і водночас відкриває найдавніші архетипні прояви національної культури.In the articles Antonich's poetry is considered in terms of the implementation of the main components of the folk calendar in it. Comparing the leading motifs and images of the collections "Three Rings", "Green Gospel", "Book of the Lion" with a festive calendar cycle and its ritual spirituality reveals the specifics of the author's interpretation of folklore material and at the same time reveals the most ancient archery manifestations of national culture.
Ethnical Measurements of B. I. Antonych Poetic Calendar
Keywords: поезія; образ; символ; фольклор; міфологема; календарна обрядовість; веснянки; русальні пісні; колядки; poetry; image; symbol; folklore; mythologeme; calendar ritual; spring songs; mermaid songs; carols