Організація методичного супроводу освітньої діяльності ЗДО в умовах інноваційного розвитку - Мельник, Ірина Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Сутність інноваційної діяльності в ЗДО зачіпає наступні сфери діяльності. Передусім, це - управлінська діяльність, методична робота, зміст і методи освіти, розвивальне середовище. Зокрема, у методичній роботі: індивідуалізація форм і методів методичної роботи залежно від рівня професійної майстерності педагогів; творення системи безперервної освіти педагогів; розробка індивідуальних програм творчого розвитку педагога тощо. Методична робота є важливим фактором підвищення професійного рівня освітян як одного з основних шляхів ре¬формування освіти, визначеного Державною національною програмою «Освіта» («Україна ХХІ століття»), Законами України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Базовим компонентом дошкільної освіти в Україні».
Keywords: методичний кабінет; інновації у методичній роботі; методичний супровід; інноваційні технології