Вегетативне розмноження Vaccinium corymbosum L. для створення плантацій у лісогосподарських підприємствах Волинської області - Горошко, Володимир Юрійович; Голуб, Сергій Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Для успішного функціонування лісогосподарських підприємств потрібне постійне розширення асортименту продукукції рослинництва. Тому на сьогодні актуальним є питання закладки плантацій побічного лісокористування. В цьому аспекті вирішальну роль відіграє як видова так сортова різноманітність насаджень та їх економічна рентабельність. Тому виникає потреба у наукових дослідженнях та розробці практичних рекомендацій з підвищення якостей посадкового матеріалу, його прискореного отримання у визначених кількостях. Великою популярністю, добрими смаковими, лікувальними і декоративними властивостями характеризується північноамериканська рослина Vaсcinium corymbosum L., що має крупні плоди. За природними умовами багато регіонів України придатні для вирощування цієї культури, але її поширення лімітується обмеженим виробництвом садивного матеріалу.
Keywords: Vaсcinium corymbosum L.; агротехнологічні заходи; живцювання; ріст і розвиток укорінених живців; дорощування вкорінених живців; біологічно-активні речовини; укорінення; продуктивність