Атрибутивні особливості європейського костюму кінця ХІХ – початку ХХ століття та його вплив на вбрання української еліти - Дмитренко, Алла Адамівна (My University, 2024)
Висвітлено атрибутивні особливості європейського одягу кінця ХІХ – початку ХХ ст. З’ясовано, що в цей час остаточно закладені основи сучасного європейського вбрання. У чоловічому і жіночому костюмі поширився діловий стиль. Доведено, що українська еліта носила одяг європейського зразка, використовуючи національні елементи в окремих випадках.
Keywords: атрибуція; українська еліта; модерн; костюм; 391(4)"19/20":391(=161.2)-048.35