Аналіз взаємозв’язку фізичного, психофізіологічного розвитку та фізичної підготовленості дітей 2–3-го й 3–4-го років життя - Лахно, Олена; Lakhno, Elena (Придніпровська державна академія будівництва та архітектури (м. Дніпропетровськ), 2014)
Наведено результати визначення структури фізичного розвитку, психофізіологічних можливостей та фізичної підготовленості дітей вікових груп 2–3-го, 3-4-го років життя. Установлено, що розвиток дітей 2–4-го років життя відбувається гетерохронно. У початковому дослідному віковому періоді (2–3-го років життя) спостерігаємо значну роль показників фізичного розвитку в розвитку фізичних якостей і психофізіологічних можливостей. У 3–4-річних дітей посилюється роль рівня розвитку фізичних якостей і психофізіологічних можливостей у структурі комплексної підготовленості. It is set that development of children from 1 to 5 years takes place getertimely. There is a considerable role of indexes in the initial probed age-dependent period (1–2 years) there is a considerable role of indexes of physical development in development of physical qualities and psychologic-physiologal possibilities. In age 3–4 the role of level of development of physical qualities and psychologic-physiologal possibilities increases in the structure of complex preparedness.
The Results of Determination of Structure of Physical Development are Resulted, Psychologicphysiologal Possibilities and Physical Preparedness of Children of Age-dependent groups, 1–2, 3–4
Keywords: діти; розвиток; фізична підготовленість; психофізіологічні можливості; структура; гетерохронність; children; development; physical preparedness; psikhofiziologicheskie possibilities; structure; getertimely