Основні положення технології підготовки й тренувальних навантажень у парній акробатиці на етапах багаторічного вдосконалення - Бачинська, Наталія; Bachynska, Nataliya (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
У статті представлено загальну структуру багаторічної підготовки з акробатики. Визначено основні завдання та спрямованість етапів підготовки спортсменів. Розроблено та уточнено нормативні рівні тренувальних навантажень у видах парної акробатики. Отримані результати можна використати під час побудови тренувальних програм акробатів. Отже, технічна підготовка в спортивній акробатиці сприятиме підвищенню спортивної майстерності за умови обліку обсягу та інтенсивності навантаження на всіх етапах багаторічного вдосконалення. The article presents the general structure of long-term training in acrobatics. It was defined the main tasks and orientations of the stages of many-years training of athletes. We have developed and specified the normative levels of training loads in the kinds of pair acrobatics. The obtained results can be used whilebuilding the training programs for acrobats. Conclusions: technical training in sports acrobatics will improve sports mastery in case of taking into account the amount and intensity of loads at all stages of long-term improvement.
The Main Principles of the Technology of Preparation and Training Loads in Pair Acrobatics on the Stages of Long-term Improvement
Keywords: парна акробатика; технологія підготовки; планування; тренувальні навантаження; pair acrobatics; training technology; planning; training loads