Когнітивно-комунікативний дуалізм сучасної парадигми лінгвістики - Приходько, А. М.; Prykhodko, A. N. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті здійснено спробу узагальнення, осмислення та формулювання основних постулатів когнітивно-комунікативної парадигми мовознавства, яка стала провідним методологічним напрямом сучасних лінгвістичних досліджень. The article deals with the attempt to summarize, comprehend and formulate principle postulates of cognitive-communicative dualism of the contemporary linguistics paradigm, which is methodologically the main area in contemporary linguistics investigations.
Cognitive-communicative Dualism of the Contemporary Linguistics Paradigm
Keywords: парадигма; paradigm; класифікація; classification; категоризація; categorization