Застосування методу проєктів у підготовці майбутніх учителів початкових класів до формування основ медіаграмотності здобувачів початкової освіти - Остапйовська, Ірина Ігорівна (Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, 2024)
У публікації актуалізовано зміст поняття «метод проєктів» та його характеристичні ознаки у процесі підготовки майбутніх учителів початкових класів до формування основ медіаграмотності здобувачів початкової освіти. Практично доведено ефективність застосування методу проєктів як для формування медіаграмотності здобувачів вищої освіти, так і у підготовці їх до інтеграції елементів медіаосвіти в освітній процес початкових класів у майбутній професійній. Визначено перспективи подальших досліджень.

The publication updates the content of the concept of the «project method» and its characteristic features in the process of preparing future primary school teachers for the formation of the basics of media literacy of students of primary education. The effectiveness of the application of the project method has been practically proven both for the formation of media literacy of students of higher education and in preparing them for the integration of media education elements into the educational process of elementary grades in the future professional. Prospects for further research are determined.
Keywords: метод проєктів; майбутні учителі початкових класів; медіаграмотність; формування медіаграмотності учнів початкових класів; project method; future primary school teachers; media literacy; formation of media literacy of primary school students