Перспективи розвитку туристичної інфраструктури Камінь-Каширського району Волинської області - Чир, Надія Вікторівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Досліджено питання туристичної привабливості Камінь-Каширського району Волинської області. Проаналізовано дослідження публікацій українських науковців у питанні розвитку туристичної інфраструктури. Охарактеризовано суспільно-географічне положення адміністративного району. Здійснено системний аналіз наявного природно-ресурсного потенціалу та історико-культурної спадщини. Проаналізовано можливості функціонування та розвитку туристичної інфраструктури Камінь-Каширського району як одного з основних елементів підвищення туристичної привабливості. Досліджено сучасний стан розвитку елементів туристичної інфраструктури адміністративного району, що включають заклади розміщення, харчування, дозвілля та побутового обслуговування, транспортної інфраструктури, звʼязку та інформаційного забезпечення. Визначено основні проблеми структурних елементів туристичної інфраструктури, а також запропоновано можливі шляхи їх вирішення. Визначено першочергові заходи оптимізації туристичної інфраструктури району. Зроблено висновки щодо проблем та перспектив розвитку туристичної інфраструктури Камінь-Каширського району.
Keywords: туризм; туристична привабливість території; туристична інфраструктура; Камінь-Каширський район; Волинська область; елементи туристичної інфраструктури