Рок-культура 1960-1980-х рр. як форма самовираження - Бондарук, Уляна Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Рок-музика в культурі ХХ століття відіграла ключову роль, оскільки стала не лише музичним жанром, але й символом та способом суспільного протесту, формою вираження індивідуальності. Рок-культура 60-80-х років виражала права молоді на свободу думки, оскільки в ХХ столітті рок-музика була пов'язана з численними соціальними та політичними рухами. Через свою популярність, рок-музика стала складовою культурного обміну: вона відображала різноманітність світової культури, сприяючи обміну творчими здобутками та культурними традиціями різних країн. Метою наукової роботи є здійснення культурологічного аналізу рок-культури 60-80-х років як способу самовираження. В роботі проаналізовано розвиток напрямків рок-музики 1960-80-х, досліджено музичну культуру ХХ ст. як явище масової культури, охарактеризовано формування музичних субкультур під впливом течій рок-музики та визначено роль рок-культури в самовираженні молоді.
Keywords: Рок-музика; субкультура; хіпі; рок-культура; самовираження