Фінансовий облік за Національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку - Фатенок-Ткачук, Алла Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У конспекті лекцій розглянуто особливості процесу фінансового обліку активів, пасивів та зобов’язань суб’єктів господарювання з врахуванням усіх змін облікового та податкового законодавства. Особлива увага зосереджена на набуття та удосконалення практичних навичок. Видання рекомендовано студентам економічних спеціальностей бакалаврату та магістрату, слухачів шкіл бізнесу, викладачів, підприємців та читачів, яких цікавлять проблеми облікового забезпечення функціонування вітчизняних підприємств у ринкових умовах господарювання. Конспект лекцій рекомендовано використовувати здобувача під час підготовки до фахового вступного випробування з «Обліку та фінансв» при вступі у магістратуру.
Освітній компонент “Фінансовий облік за НП(С)БО” є вибірковою компонентою підготовки бакалаврів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Він є логічним продовженням таких дисциплін, як «Бухгалтерськй облік (загальна теорія)», «Фінанси суб’єктів господарювання», «Податкова система» тощо. Крім того методичне видання є посібником для підготовки до Фахового вступного випробування «Облік і фінанси» для вступу на другий освітній рівень – магістр.
Keywords: Фінансовий облік; Активи; Зобов'язання; Оборотні активи; Витрати; Основні засоби; Запаси; Власний капітал; 657.15(075.8)