Реляційна алгебра. Реляційне числення : методичні вказівки для підготовки до контрольної роботи з нормативних навчальних дисциплін “Бази даних та розподілені інформаційно-аналітичні системи”, “Організація баз даних та знань” - Булатецька, Леся Віталіївна; Булатецький, Віталій Вікторович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Викладено теоретичні відомості, які відносяться до теми “Реляційна алгебра. Реляційне числення”, що входить до лекційного курсу нормативних навчальних дисциплін “Бази даних та розподілені інформаційно-аналітичні системи” та “Організація баз даних та знань”. Наведено приклади розв’язків типових задач, запропоновано вправи і задачі для самостійного розв’язку та для самостійної підготовки до контрольної роботи по темі “Реляційна алгебра. Реляційне числення”. Рекомендовано студентам 2, 3 курсів, спеціальності 122 Комп’ютерні науки, 014 Середня освіта, 113 Прикладна математика та 125 Кібербезпека, освітньо-професійних програм Комп’ютерні науки та інформаційні технології, Інформатика, Прикладна математика та Інформаційна безпека відповідно.
ВСТУП 3
1.1. Операції над множинами. 5
1.2. Спеціальні реляційні оператори 6
1.3. Задачі на застосування реляційної алгебри 11
Keywords: Реляційна алгебра; реляційне числення; реляційне відношення; множина; 004.655