Місце феномену «фентезі» у процесі формування особистості - Дудурич, Віталій (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Проблему формування особистості розглянуто крізь призму виявлення місця феномену «фентезі» у контексті питань самоздійснення особистісного буття сучасної молоді. Увагу зосереджено на певній міфологічній природі «фентезі» та на особливих характеристиках віртуальної реальності, яка йому притаманна. Розкрито як позитивний, так і негативний вплив зазначеного феномену. Проблема постає таким чином: з якого боку захоплення «фентезі» сприяє розвитку здатностей особистості, а з якого – здатна гальмувати або спотворювати цей розвиток, обмежуючи буттєвість особистісного само-збуття лише рамками «уявного світу».
Keywords: фентезі; уява; особистість; міф; віртуальність