Адміністрація Європейського Союзу крізь призму його бюджету - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Розглянуто зміст і структуру адміністративної діяльності Європейського Союзу (ЄС). Усі адміністративні видатки ЄС пропонується розділяти на дві групи: типові та специфічні (нетипові). До перших належать видатки, характерні для усіх інституцій, до других – особливі видатки, зумовлені специфікою діяльності кожної з них. Дано характеристику обох типів адміністративних видатків. Особлива увага приділяється специфічним видаткам Європейської комісії, які є досить строкатими за спрямуванням, що зумовлено широтою обов’язків цієї інституції. Розкрито особливості бюджетно-фінансового забезпечення адміністративних потреб ЄС.

Concept and structure of administrative activities of the European Union (EU) are examined. It is proposed to divide the administrative expenditure of the EU into two groups: typical and specific (untypical). Former group reflects expenditure that are proper to all EU institutions, second – specific expenditure conditioned by the specific activities carried out by each of the institutions. Both types of administrative expenditure are described. Peculiar attention is paid to specific expenditure of the European Commission. They are the most variegated because of the wide spectrum of responsibilities of this institution. Peculiarities of the budgetary provisions of the EU administrative needs are revealed.
Administration of the European Union Through the Prism of its Budget
Keywords: Європейський Союз; адміністративні видатки; адміністрація; бюджет; оплата праці; матеріальне забезпечення; administrative expenditure; administration; budget; remuneration of labor; inventory; European Union