Іван Франко про роль української мови у збереженні нації (на шпальтах польської періодики) - Капанайко, Ірина Ярославівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розкрито роль лінгвістичних положень І. Франка у збереженні нації. На матеріалі газетних статей і заміток, перекладених на українську мову, проаналізовано тогочасні мовні проблеми в житті українців та показано чітку позицію публіциста щодо функціонування мови. Визначено перспективи тверджень письменника для розвитку сучасного мовознавства.
Иван Франко о роли украинского языка в сохранении нации (на страницах польской периодики)
Ivan Franko about the Role of Ukrainian Language in Preserving the Nation on the Pages of Polish Periodicals
Keywords: періодика; культура; інтелігенція; рівноправність; мовна ситуація; фонетичний правопис; етимологічний правопис