Характеристика амплітуди рухів при дископатії шийного відділу хребта - Альошина, Алла; Альошина, Анастасія; Семяшко, Дмитро; Aleshina, Alla; Aleshina, Anastasiya; Semiachko, Dmitry (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
У статті вивчено причини виникнення дископатії шийного відділу хребта в жінок. Причиною дископатії найчастіше є неправильне положення тіл хребців, фізіологічне викривлення хребта, які можуть бути зумовлені малорухомим способом життя, хронічним перенапруженням та ослабленням тонусу м’язів. Результати первинного обстеження засвідчили, що основною причиною дископатії шийного відділу хребта було перевантаження. При цьому функціональний стан опорно-рухового апарату пацієнток із дископатією шийного відділу хребта значно відрізняється від показників норми: згинання шийного відділу хребта складало 71,3 % від показника норми, розгинання шийного відділу хребта – 67,1 %, нахил голови вліво – 52,5 %, нахил голови вправо − 47,3 %, поворот голови праворуч – 72,8 %, поворот голови ліворуч − 74,1 %. In the article reasons of origin of дископатии of neck department of backbone are studied for women. Reasons of origin ofdiscopathy mostly is wrong position of bodies of vertebrae, physiological curvature of backbone, which can be predefined by the sedentary way of life, chronic overstrain and weakening of tone of muscles. The results of primary inspection witnessed, that the women investigated by us had an overstrain principal reason of discopathy of neck department of backbone. Thus the functional state locomotor system of patients with discopathy of neck department of backbone considerably differs from the indexes of normal: bending of neck department of backbone made 71,3 % from the index of norm, unbending of neck department of backbone – 67,1 %, inclination of head to the left – 52,5 %, inclination of head to the right − 47,3 %, turn on the right – 72,8 %, turn on the left − 74,1 %.
Description of Amplitude of Motions at Discopathy of Neck Department of Backbone
Keywords: дископатія; амплітуда рухів; шийний відділ хребта; жінки; перевантаження; discopathy; amplitude of motions; neck department of backbone; women; overstrain