Психологія депривації - Гошовський, Ярослав Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Курс «Психологія депривації» спрямований на вивчення психологічних особливостей особистості в умовах різновидових обмежень розвитку (соціальна, сімейна, комунікативна, сенсорна, економічна та ін.депривації). Предметом вивчення навчальної дисципліни є депривована особистість, яка переживає різновидові та різномодальні обмеження онто- і соціо- генезу. Метою навчальної дисципліни є ознайомлення студентів з психологічною специфікою впливу депривації як розімкнутого різновидового феномена на онто- і соціогенез особистості. Завданнями вивчення курсу є: • засвоєння базових теоретичних понять психології депривації, • ознайомлення з методами емпіричного вивчення депривованих осіб, • надання кваліфікованої професійної психологічної ревіталізаційної допомоги.
Keywords: депривація; депривована особистість