МАСТАЦКІ ВОБРАЗ І СІНКРЭТЫЧНЫЯ ФОРМЫ ВЫЯЎЛЕННЯ ЗМЕСТУ Ў “СЛОВЕ АБ ПАЛКУ ІГАРАВЫМ” - Праневич, Генадій; Pranevych, Henadii (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Досліджуються різноманітні форми образно-виражального синкретизму “Слова о полку Ігоревім”, пов’язані із сутністю так званого “родового образу” і особливостями середньовічного сприйняття та художнього трактування автором історичних подій. ”. In the article various forms of graphicimaginary syncretism of “A word about Igor’s regiment” are examined, they are connected with essence of a “family imagine” and particular features of medieval perception and art interpretation of historical events by the author.
An Art Image and Sincritical Forms of Presentation of Content in “a Word of Igor’s Regiment”
Keywords: синкретизм; syncretism; родовий образ; family appearance; плазмовий стан; plasma state; турбулентність; turbulence; композиція; composition; тотожність; identity