Оцінка перспектив добування біогазу з осадків стічних вод Луцьких міських комунальних очисних споруд - Фесюк, В. О.; Фесюк, В. А.; Fesyuk, V. A. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовано основні технологічні аспекти утворення осадків стічних вод, їх потенційний вплив на довкілля та можливості їхнього використання для добування біогазу. Запропоновано комплекс організаційних та технологічних засобів для переробки осадків стічних вод та зменшення їх негативного впливу на довкілля м. Луцька. В статье проанализированы основные технологические аспекты образования осадков сточных вод, их потенциальное влияние на окружающую среду и возможности их использования для добычи биогаза. Предложен комплекс организационных и технологических средств для переработки осадков сточных вод и уменьшения их негативного влияния на окружающую среду г. Луцка. In the article the basic technological aspects of formation of precipitations of flow waters are analysed, their potential environmental impact for getting of biogas. The complex of organizational and technological for processing precipitations of flow waters and reduction of their negative environmental impact is offered.
Оценка перспектив добычи биогаза из осадков сточных вод Луцких городских коммунальных очистных сооружений
Estimation of Prospects of Getting of Biogas from Precipitations of Flow Waters of Lutsk City Communal Cleansing Building
Роботу виконано на кафедрі екології ЛНТУ
Keywords: осадки стічних вод; метантенк; газгольдер; осадки сточных вод; метантенк; газгольдер; sinking of flow waters; methanthenk; gasholder