Українська ономастична фонова інформація у творі Ю.І.Крашевського “Wspomnieniа Wołynia, Polesia, Litwy” - Васейко, Юлія Святославівна (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2001)
У статті аналізується українська ономастична фонова інформація, яка функціонує у змістовій структурі твору польського письменника Юзефа Ігнаци Крашевського “Wspomnieniа Wołynia, Polesia, Litwy”. Автор звертає увагу на українську топонімічну лексику, виділяє основні функції, котрі реалізує згадана група слів, досліджує ойконімічні назви, визначає роль антропонімів у формуванні змістово-концептуального та змістово-фактуального рівнів художнього твору.
Keywords: ономастична фонова інформація; ономастика; топонім; антропонім.; onomastic background information; onomastics; toponym; anthroponym