Фондова та науково-дослідна робота музеїв - Гаврилюк, Світлана Віталіївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Дисципліна «Фондова та науково-дослідна робота музеїв» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін підготовки бакалаврів за галуззю знань 02 «Культура і мистецтво», спеціальністю 027 «Музеєзнавство, пам’яткознавство», освітньо-професійною програмою «Музейний менеджмент, культурний туризм»; галуззю знань 03 «Гуманітарні науки», спеціальністю 032 «Історія та археологія», освітньо-професійною програмою «Історія, музеєзнавство, екскурсознавство» і спрямована на вивчення студентами: сутності фондової та науково-дослідної роботи музеїв, особливостей її здійснення у музейних закладах різного профілю, методики її організації та проведення, шляхів використання інноваційних технологій в означеній галузі у поєднанні з формуванням відповідних умінь.
Keywords: рограма навчальної дисципліни; музейний предмет; музейний фонд України; напрями фондової роботи; комплектування фондів музею; облік музейних фондів; каталогізація музейних колекцій; збереження музейних фондів; консервація і реставрація музейних предметів; наукова концепція створення музею; напрями і форми науково-дослідної роботи музеїв; науково-реставраційна діяльність музею; науковий архів музею; фонди музею