Основи декоративного розпису: програма нормативної навчальної дисципліни - Каленюк, Ольга Миколаївна; Вахрамєєва, Галина Іванівна; Веремійчик, Іван Маркович; Kaleniuk, Olha M.; Vakhramieieva, Halyna I.; Veremiichyk, Ivan M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Програма навчальної дисципліни «Основи декоративного розпису» розроблена відповідно до навчального плану і спеціальності «Образотворче мистецтво». В ході курсу студенти вивчають: види розпису, принципи і закономірності композиційної будови орнаментики, стильові та технічні характеристики розпису, особливості сучасних матеріалів в декоративному мистецтві.The program of the discipline "Fundamentals of decorative painting" is developed in accordance with the curriculum and the specialty "Fine Arts". During the course, students study: types of painting, principles and patterns of compositional structure of ornamentation, stylistic and technical characteristics of the painting, features of modern materials in decorative art.
Keywords: декоративний розпис; орнамент; декор; мотив; decorative painting; ornament; decor; motive