Мисливство : відеолекція - Дмитренко, Алла Адамівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Розглянуто місце мисливства у структурі традиційної господарської діяльності українців на різних етапах їх історичного розвитку. Показано роль промислу в давню епоху, період Київської Русі та в наступні періоди. Особлива увага звертається на особливості мисливства Волині. Висвітлено самоловні мисливські пастки (мисливські ями, вовківні, вагові пастки, дерев’яні і металеві самолови; ловчі сітки і петлі) та особливості їх влаштування. Проаналізовано форми, способи і пристосування для активного полювання. Розглянуто звичаї, пов’язані із мисливською зброєю, її купівлею, зняття вроків та ін.
Keywords: Допоміжні заняття; промисли; мисливство; нерухомі пастки-самолови; переносні пастки; мисливська зброя; стрільба; ружжо; мисливські повір’я; Волинь; Західне Полісся