Дві задачі теплопровідності у двокомпонентних системах - Шваліковський, Дмитро Миколайович (Луцький національний технічний університет, 2024)
Здійснено числовий розрахунок розподілу температурного поля у одновимірній системі із двох компонент з різними тепловими характеристиками. Розрахунок провадився способом розв’язання дискретизованого рівняння теплопровідності за методом скінченних різниць. Використано прямий двокроковий метод для вирішення відповідної задачі Коші у ДРЧП другого порядку. Розглянуто випадок охолодження такої системи із початкового стану з заданим температурним розподілом, та випадок нагрівання системи за наявності зовнішнього джерела тепла.
Keywords: рівняння теплопровідності; числовий розрахунок; задача Діріхле; задача Неймана; CAS Maxima; 004.4