Психологія девіантної поведінки - Гошовська, Дарія Тарасівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Освітній компонент «Психологія девіантної поведінки» орієнтований на формування цілісної системи знань щодо теоретико-методологічних засад вивчення відхилень у поведінковій сфері особистості. Центральним предметом дослідження є особливості взаємодії індивіда із соціальним середовищем, детерміновані його психологічними характеристиками, внутрішніми ресурсами та активністю, що знаходять вираження у вчинках, діях та формах поведінки.
Keywords: адиктивна залежність; делінквентна поведінка