Значення засобів фізичної реабілітації, які використовуються в комплексному лікуванні хворих на грижі передньої черевної стінки - Альошина, Алла Іванівна; Aleshina, Alla (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Розглянуто окремі засоби фізичної реабілітації хворих із грижами передньої черевної стінки, обґрунтовано необхідність їх практичного застосування та вплив на організм хворого. Проаналізовано засоби фізичної реабілітації: лікувальна гімнастика, масаж та фізіотерапевтичні процедури, спрямовані на передопераційну підготовку пацієнтів до герніотомії для підготовки пацієнта до негативного впливу знеболювання, штучної вентиляції легень, гіподинамії під час хірургічного втручання, а також відновлення функціонування організму в післяопераційний період через стимуляцію й активізацію пацієнтів із метою попередженням появів післяопераційних ускладнень та рецидиву захворювання. Separate facilities of physical rehabilitation of patients with hernia of front abdominal wall are considered, the necessity of their practical application and influence on the organism of patient is proved.The facilities of physical rehabilitation are analyzed : medical gymnastics, massage and physical therapy procedures,which are directed to preoperative preparation of patients to herniotomy with the purpose of preparation of patient to negative influence of anaesthetizing, artificial ventilation of lungs, hypodynamias during surgical interference, and also proceeding in functioning of organism in postoperative period by stimulation and activation of patients, with a purpose to warnings of appearances of postoperative complications and relapse of disease.
Value of Facilities of Physical Rehabilitation, which are Used in the Holiatry of Patients with Hernia of Front Abdominal Wall
Keywords: фізична реабілітація; грижі передньої черевної стінки; лікувальна гімнастика; масаж; фізіотерапія; physical rehabilitation; hernia of front abdominal wall; medical gymnastics; massage; physiotherapy