Танцювальний фольклор і становлення українського національного хореографічного мистецтва - Косаківська, Леся Петрівна; Kosakivska, Lesia P.; Чепалов, О. І.; Chepalov, O. I. (Харківська державна академія культури, 2001)
Висвітлюються проблеми збереження фольклорно-етнографічного оригіналу народного танцю у творчій праці балетмейстерів кінця XIX - початку XX ст.
Keywords: народний танець; folk dance