Психологічний аналіз категорії життєвої перспективи особистості - Підручна, І. Б.; Pidruchna, I. B. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Стаття присвячена аналізу сутнісних особливостей феномену життєвої перспективи особистості, визначенню основних її складників. Виявлено, що життєва перспектива є способом усвідомленого, відносно структурованого освоєння особистістю свого близького та віддаленого майбутнього. The article is devoted the analysis of essence features of the phenomenon of vital prospect of personality, determination of its basic constituents. It is discovered that a vital prospect is a method realized, in relation to the structured mastering by personality of the near and remote future.
Psychological Analysis of Category of Vital Prospect of Personality
Keywords: життєва перспектива; ціннісні орієнтації; життєві цілі; плани; програми; час; vital prospect; valued orientations; vital aims; plans; programs; time