Феномен дитячої інвалідності: філософсько-історична рефлексія - Мартіросян, Леся Анатоліївна; Martirosian, Lesia A. (Фонд Освіта і Наука без кордонів «PRO FUTURO», 2017)
У статті розглядається феномен дитячої інвалідності, особливості його прояву у західноєвропейському культурному просторі; відслідковується ґенеза філософського осмислення дитячої інвалідності у контексті відношення суспільства до дітей-інвалідів у різні історичні періоди його розвитку; акцентується детермінованість проблеми філософського осмислення дитячої інвалідності соціокультурними умовами життя суспільства на кожному історичному етапі.The article deals with the problem of children's invalidity. A great attention is paid to the peculiarities of this phenomenon in the western-European cultural space. The author of the given article analyses attitude of society to children-invalids in different historical periods in the context philosophical understanding of children's invalidity and shows the determination of this problem by socio-cultural conditions of society’ life during each historical period.
Phenomen of children’ invalidity: philosophical-historical reflexion
Keywords: інвалідність; соціальне явище; філософсько-історична рефлексія; гандикапні соціальні установки; аксіологічні цінності; invalidity; social phenomenon; philosophical-historical reflexion; «gandicap» social settings; axiological values