Психічний розвиток дітей з особливим потребами дошкільного віку - Мушкевич, Мирослава Іванівна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Інститут психології імені Г.С. Костюка НАПН України, 2010)
У статті представлено сучасні підходи до поняття “діти з особливими потребами”. Автором виділені концепції психічного розвитку дітей з фізичними та психічними дисфункціями. На основі результатів теоретичного аналізу, та спираючись на досвід власної практичної роботи з дітьми з особливими потребами, представлено основні діагностично терапевтичні підходи до стимуляції їх психічного розвитку.
Keywords: психічний розвиток; діти з особливими потребами; дизонтогенез; аномальний розвиток; дошкільний вік; 159.922.73