Інтеграція інноваційних педагогічних технологій у підготовку фахівців туристичного бізнесу: сучасні підходи та практичні аспекти - Лисюк, Тетяна Василівна (My University, 2024)
У статті досліджуються сучасні підходи до підготовки фахівців туристичного бізнесу через інтеграцію інноваційних педагогічних технологій у навчальний процес. Основна увага приділяється аналізу таких інноваційних методів навчання, як контекстне, імітаційне та проблемне навчання, модульне повне засвоєння знань, дистанційне навчання, дизайн-мислення, активне і інтерактивне навчання. Ці методи спрямовані на забезпечення глибокого засвоєння знань, розвитку професійних компетенцій та креативних навичок у здобувачів. У статті підкреслюється важливість інтеграції цих методів у підготовку фахівців туристичного бізнесу, що дозволяє підвищити якість навчання та забезпечити готовність випускників до ефективної роботи на сучасному туристичному ринку. Зроблено висновок, що використання інноваційних педагогічних технологій є ключовим фактором для формування конкурентоспроможних професіоналів, здатних адаптуватися до викликів часу та впроваджувати новітні рішення у своїй діяльності.
Keywords: інноваційні педагогічні технології; підготовка фахівців; туристичний бізнес; методи навчання; професійні компетенції; 378.6:338.48